29 Haziran 2013 Cumartesi

Yazın nasıl kilo veririm diye düşünenlere hafta da 5 kilo verdirecek 2 diyet programı..

Hafta ta 5 kilo vermeye varmısınız, olurmu demeyin deneyin bu yaz kumsallar sizi konuşsun :)

Yazı sıkı bir vucut ile geçirmek isteyen okurularımız için yaptığımız araştırmalarda oldukça basit ama bir o kadar da etkili bir diyet listesi bulduk. 1 Haftada 5 Kilo Diyetini her mevsim uygulayabilmek mümkün. Kış boyunca hareketsizlikten kaynaklanan fazla kilolarımız eminim ki bir çoğumuzda benzer duygular uyandırıyor. Kendine güvensizlik ve fiziğimizi eskisi kadar beğenmeme bizleri mutsuz ediyor. Bu durumda tek yapmamız gereken şey, fazla kilolardan bir an önce kurtulmak. Bunun da ucuz, etkili ve basit yollarından bir tanesi de iyi bir zayıflama diyeti yapmaktan geçiyor. Böylelikle gardrobumuzda eskimeye terk ettiğimiz kıyafetlerimizle tekrar barışabilecek ve formda kalmanın mutluluğunu yaşayabileceğiz.

1 Haftada 5 Kilo Verdiren Diyet Listesi Örnek Programı:
SABAH Kahvaltısından önce;
* Bir bardak sıcak süt ile 1 çay kaşığı bal karışımı ile hazırlanana az yağlı ballı süt
KAHVALTI ;
* Kepekli ekmek ve içerisinde yağsız köy peyniri, hormonsuz ve doğal domates, biber dilimlenmiş vaziyette. Yanında bir bardak meyve suyu, tercihen portakal veya elma…
Ara öğün;
* Muz, hurma, kavun, incir ve üzüm gibi yüksek oranda şeker içerenler hariç olmak üzere sulu meyveler. Mümkünse mevsiminde karpuz
*ÖĞLE Yemeği;
* yeşil salata ve içerisinde bir miktar az yağlı tulum peyniri, yumurta akı zeynit, kıvırcık marul ve roka dan oluşan salata. Biradet bonfile, yağsız tavuk budu veya kanadı ızgarası (tavuk derisi soyulmuş olacak) veya 4 adet köfte.
Ara Öğün;
* Kepek ekmekli ve yağsız kaşarlı tost.
AKŞAM YEMEĞİNDEN 1 SAAT ÖNCE;
* Bir büyük meyve salatası (içerisinde 1 elma, 8 çilek,1 adet kivi, 5 adet yeşil çağla) veya iki parça kepekli bisküvi ve bir bardak az yağlı ayran.
AKŞAM;
* Az yağlı ve etsiz nohut/mercimek yemeğ diğer baklagil yemekleri de olabilir. Bir büyük tabak yeşil salata, bir dilim çavdar veya kepek ekmeği.
UYUMADAN BİR SAAT ÖNCE;
* 8 adet erik, iki kayısı
Uyarı : Diyet sırasında, 2-2,5 lt su içmeniz gerekir. Bu sayade, hem daha kolay kilo verecek, hem de, sağlıklı kalabileceksiniz.
Diğer bir alternatif diyet listesi (1 haftada 5 kilo zayıflatıyor)
1 haftada 5 kilo verdiren diyet
Bu diyet programını bir hafta boyunca iradenizi test edeceğiniz bir egzersiz olarak düşünebilirsiniz. Bu diyeti uygulamak daha önceden edindiğiniz kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği listelerini uygulamaktan çok daha kolay. Diyet programını uygularken tatlılar, tuzlular, patlamış mısır, cips ve canınız sıkıldığı zaman tükettiğiniz gıdaları kesinlikle tüketmemelisiniz.
1 haftada 5 Kilo Verdiren Diyet Kahvaltı Seçenekleri
Hergün mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Kahvaltıda bir fincan kahve ya da çay (siyah çay, yeşil çay ya da bitkisel çay) içebilirsiniz.
Aşağıdaki listelerde verilen gıdalardan her listeden bir tane olmak üzere seçip, özgürce tüketebilirsiniz. Seçeceğiniz gıdalardan yalnızca bir tane tüketmeniz çok önemli bir husus, unutmayın!
Meyveler (yalnızca bir tanesini seçin)
* 1 muz
* 1 elma
* 1 greyfurt
* 2 kivi
* 80 gram ananas
* 80 gram çilek ya da ahududu
Proteinler (yalnızca bir tanesini seçin)
Ay sonu sahilde buluşmak dilegiyle..

saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder