2 Temmuz 2013 Salı

Battaya bankok hakkında genel bilgi gece hayatı bar kızları kuralları fiyatları

merhabalar 

Bugun yine pattaya hakında daha bir ayrıntılı yazı paylaşıcam umarım isteiginiz bilgiye ulasırsınız.ilk olarak genel bilgiler daha sonra gece hayatı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim..


Tayland gelenekleri, tıpkı ülkemizde de olduğu gibi, misafire iyi davranmayı buyurur. Fakat bu, orada ne yaparsanız yapın, hoşgörü ile karşılanacak anlamına gelmez. Tayland’lılar turistlerin bir çok kabalığına nazikçe gülüp geçseler bile, öyle tabuları vardır ki, kesinlikle saygısızlığa tahammül gösterilmez. Bilmeden de olsa yanlış bir davranışınız sonucu misafir satatünüz dikkate bile alınmaz ve başınız derde girebilir. Özellikle İngilizler gibi, ziyaret ettiği ülkenin kültürüne zerre kadar önem vermeyen turistler, Tayland’da sık sık can sıkıcı durumlara düşüyorlar.
Aynı durumlara düşmemeniz için sizlere  Tayland kültürü ve Tayland gelenekleri ile ilgili bilgiler ve hangi davranışlardan kaçınmanız gerektiği hakkında bir liste hazırladık:

Tayland Gelenekleri ve Kraliyet Ailesi

Kraliyet ailesi (Chakri Dynasty), Taylandlılar için çok önemlidir, ve kraliyet ailesinin herhangi bir ferdi için saygısızca davranmak, aşşağılamak veya eleştirmek  hiçbir şekilde tolerans ile karşılanmaz. Kendi kraliyet hanedanı mensuplarını rahatça eleştirebilen İngilizler, bu konuda dikkatsiz davrandıkları için sık sık zor anlar yaşıyorlar. Kral ve ailesine karşı saygısızca davranış, kişilerce hoşgörülmemekle birlikte, Tayland yasalarınca da yasaklanmıştır, ve bu yasağı çiğneyenler ciddi hapis cezaları alabiliyorlar. Tayland para birimi olan “Baht” üzerinde de kralın resimleri yer almaktadır. Bu yüzden yere düşen bir paranın üzerine asla basmayın, ve parayı saygısızlık olarak algılanabilecek şekilde buruşturmayın ve yırtmayın.

Tayland Gelenekleri ve Din

Tayland’ın resmi dini budizmdir. Bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde dinlerine, kendi inancınız için beklediğiniz ölçüde saygı göstermeniz yeterli olacaktır. Tapınak veya sunakları ziyaret edeceğiniz zaman giyiminize özen gösteriniz. Sıcak bir ülkede tatilde olabilirsiniz, fakat dini mekanlara şort, tişort gibi kolları ve bacakları açıkta bırakan kıyafetler ve terlikler ile girmeniz uygun olamayacaktır. Özellikle Wat Prakeaw gibi büyük tapınaklarda kıyafetleri uygun olmayan ziyaretçilerin girişine güvenlik görevlileri tarafından izin verilmiyor. Tapınaklara girerken ayakkabınızı çıkarmanız gerekiyor. Bu sebeple temiz bir çift çorap giymeniz önerilir.

Buddha

Her ne boyutta ve vaziyette olursa olsun, Buddha (heykelleri ve resimleri) kutsaldır. Asla bir buddha suretine tırmanmaya kalkmayın. Bazı buddha suretleri o kadar kutsaldır ki, fotoğraflarının çekilmesine bile izin verilmez. Eğer bir tapınakta yere oturmak isterseniz mutlaka bağdaş kurunuz veya dizlerinizi kırarak oturunuz. Asla ayağınızı buddha suretine karşı uzatarak oturmayınız. Böyle yapmak, ayak tabanını buddha suretine doğrultmaktır ki, Tayland kültürüne göre en büyük saygısızlıktır.

Budist Rahipler

Budist rahiplerin bir kadına dokunmaları veya bir kadın tarafından dokunulmaları yasaktır. Bir kadının uzattığı hediyeyi veya eşyayı ancak dolaylı olarak alırlar. Şöyle ki kendilerine verilen nesne önce bir erkeğe verilir, ve rahip onu erkekten alır, veya nesne bir kıyafet parçasına sarılır ve yere bırakılır, rahip daha sonra kıyafet parçasının ucundan tutarak nesneyi kendine doğru çeker ve alır. Aynı şekilde rahip erkeklerle de tokalaşmaz. Tayland’da rahipler toplu taşıma araçlarını kullanırlar, ve burada tapınakta gördükleri saygıyı aynen beklerler. Yer vermeniz gerekirse ( ki aslında size sıra gelmez bile) bir rahibe yer vermekten çekinmeyin.

Tayland Selamlaşma

Thai Prime Minister, Ms Yingluck Shinawatra
Tayland Başbakanı, Ms Yingluck Shinawatra
Tayland geleneklerinde el sıkışmaya yer yoktur. Tayland’lılar daha çok “Wai” selamını kullanırlar: İki ellerinin avuçlarını birleştirirler ve parmaklar yukarı bakar şekilde göğüslerinde tutarlar, ve başlarını hafifçe eğerler. Genel kural olarak genç birisi yaşlı birini önce selamlamalıdır, ve çocuklara “Wai” yapılmaz. Bunun dışında durum oldukça teferruatlıdır. Wai şekli duruma ve selamlanan kişiye göre değişir. Hiç bir Tayland’lı bizlerden turist olarak “Wai” beklemez, veya bize “Wai” yaptıklarında karşılık beklemez. Fakat buna rağmen bir Turist kendilerine “Wai” yaparsa, bunu kültürlerine saygı olarak görürler ve çok memnun olurlar.

Baş ve Ayaklar

Batı ülkelerinde insanın başına dokunmak ve okşamak bir sevgi gösterisi olabilir, fakat bu hareket Tayland’da hakaret olarak kabul edilir, ve şiddetli tepki ile karşılanır. Tayland kültürüne  göre insan kafası, vücudun en yüksek noktası olarak adeta vücudun tapınağıdır ve bu yüzden son derece mahrem bir bölgedir. Aynı şekilde de ayaklar vücudun en alt kısmıdır ve kirli olarak kabul edilir. Bu yüzden ayaklarınızla herhangi birini veya kutsal bir nesneyi işaret etmeyiniz.
Bağırıp çağırma ve kızgınlık
Tayland geleneklerine göre bağırıp çağırma, durum ne olursa olsun, kabul edilemez bir davranış biçmidir ve ayıplanır. Bağırıp çağırma bir disiplinsizlik göstergesidir. Taylandlılar her durumda güleryüzlü insanlardır, ve sorunlarının büyük bir kısmını güleryüz ve sabır ile çözerler. Bizler gibi stresin yoğun yaşandığı ülkelerden giden turistler genellikle aynı hoşgörüye sahip değillerdir, ve en ufak sorunlarını bağırıp çağırarak çözmeye çalışırlar. Bir Tayland’lıya bağırdığınızda size ısrarla gülümsemeyi sürdürecek, ve durumu bu şekilde idare etmeye çalışacaktır. En iyisi: Rahat olun. Gülümseyin.
Uyuşturucu
Her ülkede olduğu gibi Tayland’da da uyuşturucu, ve reçetesiz ilaçlar yasaktır, ve bu konuda sıkı bir kontrol mevcuttur. Polis sık sık gece kulüplerini basar ve üst araması yapabilir. Hatta şüphelendiği kişilerden kan örnekleri alabilir. Bu konuda şakaları yoktur ve yakaladıkları kişileri uzun bir süre hapis bekliyor.
En önemli kuralları sizlere kısaca açıklamaya çalıştım. Bunun haricinde orada misafir olarak bulunduğunuzu asla unutmayınız, ve size kendi ülkenizde nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de orada o şekilde davranın. Karşılıklı saygı çerçevesindeki tüm davranışlar olumlu olarak değerlendirilecektir.
Pattaya gece hayatı ve ünlü Pattaya geceleri şehrin merkezindeki Walking Street bölgesinde yaşanıyor. Boydan boya disko, bar, bira barları, striptiz barları ve restoranlardan oluşan bu cadde capcanlı. gece hayatı sadece Walking Street ile sınırlı değil. Şehrin hemen her popüler sokağı gece kızlarla dolup taşıyor.
Pattaya’da ki barlarda ve AGoGo (striptiz) barlarında çalışan kızların çok büyük bir bölümü aslında burada yaşamıyor. Tayland’ın kuzey doğu bölgesinde Isaan olarak bilinen bölgeden geliyor. Kuzey ve doğuda Laos, güneyde eski Kımer Krallığı Kamboçya’nın arasında kalan Isaan, Tayland’ın en fakir ve az gelişmiş fakat kültürel olarak zenginliği bol olan bir bölgesi olarak bilinir. Hızla gelişen altyapı çalışmaları ile son 10 yılda gelişim konusunda oldukça yol alan ve Bangkok ile Isaan arasında ki zenginlik-fakirlik uçurumunu da oldukça kapatmasına rağmen yine de Isaan’ın kırsal olarak kaldı.
Fahişelik aslında Tayland’da yasak olsa da düşük maaşlar yüzünden bir çok genç kız (ve erkek) sexs turizmi içinde kendine yer bulmaya çalışıyor. Özellikle Pattaya ve turizm odaklı bölgelerde bu çok daha fazla yaygın halde.
Isaan’dan gelen insanlar çiftçi olduğundan dolayı Pattaya’da göreceğiniz bir kızın fazla eğitimli olmaması çok şaşırtıcı bir şey değil. Sadece çok az temel bir eğitim almış bu çiftçi kızları Batılı görünüşlerinin ve sürekli fahişelik yapmasının yanında aile değerlerine çok fazla önem verirler.
Ortalama bir bar kızı, kaç yaşında olursa olsun (genellikle göründüklerinden daha yaşlıdırlar) geçmişlerinde kötü bir evlilik geçirmiş ya da karısını döven, alkolik, kumarbaz yada çalışmak için fazla tembel olan bir erkekle birliktelik yaşamıştır.
Tayland-Kizlari-Girls

Bar Kızı Kuralları: “Para yoksa eğlence de yok”

Hemen hemen tüm Pattaya bar kızları –en az %90’ından fazlası- kaç yaşında olursa olsun, en az bir kere doğum yapmış ve dede-nine’lere emanet edilmiş bir çocuğun annesidir ve çocuklarını, anne babalarını ve belki de diğer aile bireylerini finansal olarak desteklemek zorundadır.
Bütün bu yetersiz eğitim ve parasızlığın ışığında artık bu güzel genç kızların buraya neden gelip fahişelik yaptığını tahmin edebilirsiniz. Yabancı bir sevgili yapmak yada koca bulmak mı? Doğru cevap “para kazanmak için”. Bar kızlarının dediği gibi “Para yoksa, Eğlence de yok!”. Yani bu genç ve güzel kızlar oraya “takılmak” için, diskolarda eğlenmek için (çok genç olanlar şimdilik eğleniyor olabilir) yada SENİNLE tanışmak için gelmiyor. Hayatta kalabilmek için en değerli varlıklarını, yani vücutlarını paraya dönüştürmek için geliyorlar.
Onlar için her şeyden en önemlisi para, sonra aile ve çocukları. Tabi ki ciddi bir ilişki de olabilir ancak şunu baştan kabul etmelisiniz ki onların öncelik sırasında asla ön sıralarda olmayacaksınız. Ciddi bir ilişki zaman alcaktır ve genellikle biraz da paranızın olması gerekli. (Batı ülkelerinde de bundan pek farklı değil zaten)

Pattaya Bar Kızları vs Bağımsız Fahişeler

Isaan köyünden bir kız seks işçisi olarak çalışmaya karar verdiği zaman temel olarak iki seçeneği vardır. Birahanede düşük maaşlı ve uzun mesaili bir iş bakmak ya da GoGo bar’da dansçı olmak. Fakat ikincisi için bir salon dolusu erkeğin önünde vücudunu göstermekten çekinmeyecek kadar cesur olmalı ve göründüğü kadar kolay değil. Diğer kızlar uzun mesai saatlerinden ve bar sahibi yada “mamasan”’ın baskılarından sıkılıp, Pattaya Sahil yolunda geceleri takılır veya Walking Street üzerinde ki kısa süreli seks arayanların mesken tuttuğu barlara (bazı barlar bu kızlara müşteri çekmeleri için indirim de yapar) gidip potansiyel kısa süreli müşterisini arar.
Pattaya Beach Road
Pattaya Beach Road-Pattaya Geceleri
Bağımsız çalışan fahişeleri Pattaya Beach Road (Güney Pattaya sahili) boyunca bulmak çok kolay. Marine DiscoLucifer’sTony’s gibi yerler zaten onlar için belirlenmiş noktalar gibidir. Ya sen onları fark edersin ya da onlar gelip seninle konuşmaya başlar. (“Normal” Tay kızlarının gelip yabancı erkeklerle konuştuğu çok az görülmüştür vee konuşsalar bile yine de eninde sonunda seks için bir para vermek gerekecektir. Gerçekten “normal” bir Tay kızı ile ilişki istiyorsanız, arkadaşlık sitelerinde şansınız barlardan çok daha fazladır)
Tabiki bağımsız bir fahişeyi odanıza götürürken bir “bar ücreti” ödemek zorunda değilsiniz. Tabi Yaba (bir çeşit uyuşturucu) müptelaları ile birlikte olmak isterseniz o zaman da fiyat normal bir bar kızından farklı olmayacak. Kısa süreli birliktelik 500 Baht, uzun süreli (tüm gece) 1000-2000 Baht kadar. “Bar ücreti”nden kurtulmanın yanında bir de akşama kadar bu buluşma noktalarının kalabalıklaşmasını beklemek zorunda da kalmayacaksınız.
UYARI: Pattaya geceleri için bağımsız bir fahişeyle birlikte olmak istiyorsanız, bunun için bir bar ücreti ödemeyeceksiniz, ancak eğer başınız belaya girerse, mesela soyulursanız, pasaportunuz yada telefonunuz çalınırsa, Pattaya sokaklarında aynı kızı bulmanız imkansız olacaktır. Bunu sakın unutmayın! Eğer bardan aldığınız kızla ilgili aynı problem olursa, bara gidip işten ayrılmış olsa bile kızın nerede yaşadığı ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
Soi-6-Pattaya

Pattaya Gece Hayatı Fiyatları: Kızı Bardan Çıkatmak

Pattaya 8. cadde da yürüdüğünüzü varsayalım. Etrafta ki barlardan sana bağıran kızlar; “nereye gidiyorsun?,  beni de götür!, hey yakışıklı!”. İşte 8. Cadde böyle bir yer, her yerde bağıran kızlar sizi içeri davet etmeye çalışıyor. Ne kadar güzel bir duygu değil mi? Bir sürü genç egzotik kız senin ilgini çekmeye çalışıyor!
Kendine güvenmeyen ya da bu kızların sana fazla olduğunu düşünen biriysen, çok kafaya takma bunu. Yaşlı, kel ve şişman olabilirsin, hiç problem değil. Hatta onların seni inandırmaya çalıştıkları kadar seksi ve yakışıklı olmadığının farkındaysan, bu ilgi daha bile çok hoşuna gidecek. Bu yazıyı okuduktan sonra 8. Caddede gezerken muhtemelen düzinelerce güzel kızlardan biriyle bir barda oturup muhabbet edeceksin ve etmelisin de.
Artık Oxford İngilizcesi konuşan ve çok kültürlü bir kız beklentin yok olmuş olmalı. Zaten bu kızların İngilizce muhabbetleri her zaman bir yere kadar gidebiliyor ve sonra bir yerde tıkanıyor. Nerelisin? Ne kadar kalacaksın? Ve bir o kadar çok da kullanılan, “Hangi otelde kalıyorsun?“ sorusu ise daha çok sizin finansal durumunuzla ilgilenen birinin soracağı soru olduğundan karşınızda ki kişi hakkında az çok fikir verebilir. “İlk defa mı Pattaya’ya geliyorsun?” sorusu ise ne kadar yeni olduğunuzu ve tabiî ki sizi ne kadar soyabileceği konusunda ona bilgi veriyor olacak.
Pattaya-Kizlari
Er yada geç sizden “lady drink” adı verilen ve yabancıların kızlara ısmarladığı içkiden isteyecektir (genellikle portakal suyu vs. olur). Kızlar ısmarlattıkları bu içkilerden kendilerine komisyon alırlar ve bu kadar düşük maaşlı çalıştıkları düşünüldüğünde aslında bu normal bir durum. Bu içkilerin fiyatları da bir şişe biradan biraz daha yüksektir. Ancak yine de her 15 dk’da bir içki isteyen ve fazla ısrar kızlardan uzak durun. Genelde kaç kere Pattaya’ya  geldiniz sorusuna “ilk defa” cevabını verenlerin başına çok sık gelen bir durumdur.
Eğer konuştuğunuz kızı severseniz, odanıza kadar eşlik etmesini isteyebilirsiniz (çok açık bir şekilde seks yapmak istediğinizi dile getirmiş olursunuz), tabi eğer sizden önce o “Yalnız mı kalıyorsun? Sevgilin yok mu? Senden hoşlandım. Çok yakışıklısın. Seninle gelmek istiyorum” gibi şeyler söylerek geceyi sizinle geçirmek istediğini kafasına koymadıysa.
Diğer yandan eğer bu ilk Pattaya gecenizse biraz bir barda durup sonra diğer bara geçpi orada daha güzel kızlar var mı diye de bakabilirsiniz. Aceleye gerek yok, rahat olun ve etrafın tadını çıkartın. İlk gördüğünüz kızı kovalamanıza gerek yok. Unutmayın, özellikle Pattaya’ya yeni olanlar: Burda aceleye hiç gerek yok, binlerce bar ve onbinlerce seksi kız var ve hepsi de geceyi sizinle geçirmek ve sizi şımartmak için bekliyor.
Birinden güzel kızlardan birini seçmek… Lüks hayat işte budur!
Pattaya-Bar-Kizlari-Girl

Pattaya bar ücretleri & Seks için ne kadar ödemeli ?

Hoşlandığınız kızı bardan çıkartabilmek için belli bir “bar ücreti” ödemeniz gerektiğinden bahsetmiştik.  Birahanelerde 300-500 Baht arası, GoGo barlarda ise 1000 Baht civarında. Hatta daha kaliteli mekanlarda bu ücretler çok çok daha yükseklere de çıkabilir, özellikle “Show girl” kızlarından biriyle birlikte olmak istiyorsanız. Unutmayın, bar ücretini ödeyip çıksanız da kıza bir (khaa tua = Tay’ca da “beden ücreti”) ödemek durumundasınız. Seks yapsanız da yapmasanızda sizinle birlikte vakit geçirdiği için bu para ödenir. Para peşin olarak değil, seks yaptıktan sonra yada ertesi sabah kız giderken ödenir.
Ücretler aşağı yukarı şu şekildedir (tabiî ki her zaman pazarlık, ölü/yüksek sezon, bar’ın yeri ve beklentilere bağlı olarak değişebilir)
Birahanelerde  500-1000 Baht “kısa süre için”, 1000-2000 Baht “uzun süre için”
A-GoGo Bar      1000-2000 Baht “kısa süre için”, 2000-4000 Baht “ uzun süre için”
Uzun süreli (Bütün gece) ve kısa süreliler için pazarlık her zaman var; özellikle ölü sezonlarda yada aynı kızla birkaç gün veya hafta kalmak istediğinizde.
Özellikle çok kaliteli bir GoGo bar’dan çıkardığınız inanılmaz güzel bir kızla en baştan yapacağınız pazarlık ve seks için ödeyeceğiniz miktarı kesin olarak belirlemeksonradan çıkabilecek tatsız anlaşmazlıkları önleyecektir. O yüzden “bar ücretini” ödemeden önce mutlaka birlikte olmak istediğiniz kız ile kesin bir fiyat üzerinde anlaşın.
Beach-Road-Pattaya-Girls
Tavsiye: Eğer “uzun süreli” olarak anlaştıysanız ve tüm gece sizde kalacak olmasına rağmen seks yaptıktan ve parasını ödedikten sonra geri dönmek istiyorsa, gidip tekrar o kızı bulmaya çalışmayın. Çünkü ya sizinle birlikte olmaktan hoşlanmamıştır yada bir erkek arkadaşı veya onu bekleyen başka bir yabancı vardır. Diğer taraftan, eğer ona kaba davrandıysanız ve seks konusunda standardın fazla dışında istekleriniz olduysa, yada önceden anlaştığınız parayı ödeme konusunda tartışırsanız tekrar sizi görmek istemeyecektir. Ona gerçekten bir kadın gibi davranıp centilmen olduğunuz sürece size sunacağı hizmet muhteşem olacaktır emin olun!
Ayrıca aklınızda bulunsun, Pattaya gece hayatı‘nın ünlü Pattaya bar kızları ve özellikle GoGo barlarında bulunan dansçı kızlarda son zamanlarda bir “kısa-süre mantalitesi” oluşmuş durumda ve başta nasıl anlaşmış olursanız olun bütün geceyi sizinle geçirmek istemeyebilirler. Bunun sebebi tabiî ki bir gecede 2-3 kere “kısa süreli” ilişki “12 saatlik” tek bir ilişkiden çok daha karlı ve daha az yorucu. Ayrıca kendi bar’ı kapanmış bile olsa, Walking Street üzerinde gidebileceği ve müşteri bulabileceği bir çok yer vardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder