4 Temmuz 2013 Perşembe

Türkiyede tatil..

merhaba;

Türkiyede tatil yapmayı düşünen yurt dışından gelen misafirlerimize yurdumuzu daha rahat gezebilmeleri ve bize göre gidilmesi görülmesi gereken saklı kalmış yerlerimizden bilgiler vericem;

Türkiye de gizli kalmış 6 tatil yeri, 

İngiltere'nin en prestijli gazetesi The Times, Türkiye'deki 6 gizli tatil cennetini seçti. Gazete Fethiye'deki Şövalye Adası, Fethiye'deki Faralya köyü, Marmaris'in Selimiye ve Söğüt, Ula'nın Akyaka köyü, Bodrum'daki Ortakent ve Kaş'taki Bezirgan köyünü gizli cennet olarak gösterdi.


Bazen tatilimizi yaşadığımız yoğun insan nüfusu olan şehirlere nazaran daha sessiz, sakin ve sevgili ile baş başa geçirilebilecek bir yer ararız. Yani bu genelde tatilcilerin tercihi Bodrum, Çeşme, Antalya gibi yerlere karşın alternatif bir tatil listesi;

Assos(Behramkale)

Eğer hem antik ögelerle dolu, hem de denizi tertemiz bir kültürel-deniz motifli tatil yeri arıyorsanız Assos tam size göre derim ben. Upuzun taşsız kumsalı ile üzerinde uzun yürüyüşler yapmaya heveslendiren, ev yapımı şaraplarıyla göz dolduran en önemlisi ise daha fazla keşfedilmemiş bakir dokusuyla sessiz tatil severler için birebirdir.
Akçay


Türkiye’deki en güzel yerlerinden biri olan Edremit körfezinin kıyısında bulunan her daim serin olabilecek değişken havasıyla ideal tatil yerlerinden. Ayrıca Çanakkale, İzmir, Balıkesir’in kesişme noktasından bulunması kolay ulaşım imkanı sağlaması açısından da bir avantaj yaratıyor. Zeytinli Belediyesi ile birleşmesinden sonra sahil şeridi daha bir uzanan Akçay sessiz yaz turizmi için ideal yerlerden biri.

  Datça

Kendi deyimleriyle “Ege ile Akdenizin buluştuğu cennet yarımada” burası.  Hem mükemmel sahil şeridi hem de Knidos antik kenti ile size mükemmel bir tatil imkanı sunacağına eminim. Ayrıca Türkiye’de az sayıda bulunan mavi bayraklı plajlardan birine sahip. Kısacası size istediğiniz huzuru verebilecek biryerdir.
  Foça


Eski ve Yeni olmak üzere iki bölümden oluşan Foça tatil için tercih ettiğim, yazın esen havası doğal klima ortamı sunan nadir yerlerden. Eski Foça’daki antik kalıntılarla, Roma İmparatorluğundan örnekler sunan hiyeroglifleriyle, tertemiz deniziyle ideal bir tatil mekanı. Ayrıca tekne kiralayıp, balıkçılığa meraklı kişilere sundukları imkanlar gayet güzel. Tuttuğunuz balıkları(misineyle bile boş dönmeniz imkansız merak etmeyin :)
 sahil boyunca uzanan restaurantlarda pişirtebiliyorsunuz. Kesinlikle gözü kapalı tavsiye edebileceğim bir yer. 



Saros

Eğer İstanbul’da yaşıyor ve fazla uzaklarda aramıyorsanız, hafta sonu küçük bir kaçamak yapmaksa amaç size kesinlikle Saros’u önerebilirim. Hem İstanbul’a yakınlığı, hem de tam bir kuşlar cenneti olmasıyla kısa tatilinizde size istediğiniz huzuru yaşatacağı kesin. Saros’un denizi aynı zamanda kendi kendini temizleme özelliğine sahip üç denizden biri. Sırf bu özelliği dolayısıyla gittiğim ve dolayısıyla memnun kaldığım bir yerdi. Ayrıca eğer mangal merakınız varsa Gökçetepe’deki mangal alanı doğa ile iç içe haliyle beklentilerinizi karşılayacaktır.
Umarım bu tatil aylarında hala kararsız olanlara bir yararımız olmuştur. Herkesin koca bir çalışma senesinin doyasıya acısını çıkartılması mutlu huzur dolu bir tatil dilegiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder