Yaz günü ağarlık yapmaycak bir yemek istiyorum dediniz bizde ilk menümüzü sizlere sunduk yorumlarınızı bekliyoruz..
MERCİMEKLİ YAZ KÖFTESİ
Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
2 adet kuru soğan
6 adet taze soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
2 adet kuru soğan
6 adet taze soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 demet maydanoz
Yemegin Tarifi
Mercimeği 1 saat ılık suda bekletin, süzüp tencereye alın. Mercimeğin üstünü kapatacak kadar su koyup haşlayın. Bulgur, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bulgur yumuşayana kadar bekletin.
Tavada margarini eritip zar şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan koyup ocağı kapatın. Hazırladığınız karışım soğuyunca bulgura ilave edip yoğurun. Arada elinizi soğuk suya batırarak bulgura köfte şekli verip servis tabağına alın. Maydanoz ve yeşil soğanla süsleyip servis yapın.
Tavada margarini eritip zar şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan koyup ocağı kapatın. Hazırladığınız karışım soğuyunca bulgura ilave edip yoğurun. Arada elinizi soğuk suya batırarak bulgura köfte şekli verip servis tabağına alın. Maydanoz ve yeşil soğanla süsleyip servis yapın.
Çorba tutamaç çorbası
Malzemeler
1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Süsleme için: Kruton Ekmek
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Süsleme için: Kruton Ekmek
Yemeğin Tarifi
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz
Salata
Mevsim salata yada çoban salata iyigider
Tatlı
Malzemeler
250 gr Kuru Kayısı
6 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Tozşeker
Yemeğin Tarifi
Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin.
Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
Sıcak hahavalarda pek yemek yemeyi sevmeyiz ağar gelir diye bu menü tam yaz mevsimine göre mideniz için hafif sizin için keyifli bir yemek şimdiden herkese afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder